З огляду на інформацію у соцмережах про те, що у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення вогнеборці мають не належні умови роботи та не забезпечені продуктами харчування, в ДСНС розповіли як саме харчується та де відпочиває особовий склад, залучений до гасіння пожеж.

Для життєзабезпечення особового складу зведених загонів Головних управлінь ДСНС у Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Вінницькій та Дніпропетровській областей розгонуто та функціонують пункти життєзабезпечення зведених загонів у с. Старі Соколи, с. Рудня-Іллінецька та с. Діброва. На місці розгортання пересувних пунктів життєзабезпечення передбачено пункти для розміщення особового складу, приготування їжі, харчування в польових умовах та забезпечено продуктами харчування. Снідають та вечеряють вогнеборці в пунктах життєзабезпечення, обіди ж доставляються до місця гасіння пожеж.

Для зведених загонів їжа готується у пунктах життєзабезпечення та в їдальні ДАЗВ. Крім того, для рятувальників організовано належні санітарно-гігієнічні умови, а також дозиметричний контроль та медичне забезпечення. Як це виглядає зсередини — дивіться у відеоролику.

Нагадаємо, 19 квітня зведений загін рятувальників Хмельниччини вирушив на гасіння пожеж території Чорнобильської зони відчуження







ГУ ДСНС України у Хмельницькій області