У липні 2020 року завершилася процедура зміни власників ПАТ “Красилівський цукровий завод”, і підприємство, засноване у 1842 році, офіційно увійшло до “солодкої” родини “A’SPIK Group”, долучившись до ТОВ “Старокостянтинівцукор” та ПрАТ “Шепетівський цукровий комбінат”.

Таким чином виробничий комплекс став третьою і найстаршою цукроварнею у групі компаній.

Аби підготувати завод, що працював без зупинок понад 170 років, до ефективної роботи в сучасних реаліях, на підприємстві розпочалася глибока модернізація виробничих потужностей та ремонт приміщень.

Зокрема, агропромисловий комплекс перейде з двопродуктової схеми роботи на трипродуктову. В “A’SPIK Group” розраховують, що технологічні вдосконалення покращать ефективність переробки “солодких” коренів та поліпшать якість красилівського “білого золота”.

“Робота за новою схемою забезпечить краще вилучення цукру з буряків. Більше того, у перспективі ми зможемо виробляти “солодкий” продукт не тільки третьої категорії, а й першої і другої, аби задовольнити потреби найвибагливіших споживачів”, - говорить заступниця директора Красилівського цукрозаводу Наталія Богуцька.

Для реалізації цих задумів вже укладені контракти на придбання імпортних вакуум-апаратів першого продукту. Однак через пандемію COVID-19 поставка інноваційного обладнання з Румунії затримується на декілька місяців.

В “A’SPIK Group” планують, що підготовка заводу зі 178-річною історією до ефективної роботи в умовах жорсткої конкуренції триватиме рік. Відтак, модернізоване підприємство відновить випуск цукру у виробничому сезоні 2021/22 років.